Darmowa wysyłka już od 75 zł
Blog
01-05-2022
0
Witaminy rozpuszczalne w wodzie
Aby skutecznie suplementować witaminy, warto dowiedzieć się o nich czegoś więcej. To, jak są przyswajane przez organizm, to podstawa. Sprawdź, czym są witaminy rozpuszczalne w wodzie i jak je przyjmować.
Czytaj więcej
30-04-2022
0
Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach
Czy wiesz, że zjedzenie samej marchewki bogatej w witaminę A na niewiele się zda? Witaminy takie jak A, D, E i K są witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach. Oznacza to, że potrzebują one tłuszczu, dzięki któremu mogą być przyswojone przez organizm. Dowiedz się więcej na ich temat z naszego artykułu.
Czytaj więcej
29-04-2022
1
Kwasy tłuszczowe nasycone i nienasycone - różnice
Tłuszcze możemy podzielić na nasycone i nienasycone. Wbrew powszechnej opinii możemy oba rodzaje znaleźć zarówno w produktach zwierzęcych, jak i roślinnych. Co więcej, są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dowiedz się więcej na ich temat i poznaj różnice między kwasami tłuszczowymi nasyconymi i nienasyconymi.
Czytaj więcej
29-04-2022
0
Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe w diecie
Tłuszcze są niezbędnym elementem naszej diety. Odpowiadają za wiele procesów w organizmie. Dotyczy to zwłaszcza nienasyconych kwasów tłuszczowych, czyli NNKT. Dowiedz się, jaka jest ich rola oraz gdzie ich szukać.
Czytaj więcej
31-03-2022
0
Kwas omega-3 i omega-6 - czym się różnią? Gdzie je znaleźć?
Nie każdy tłuszcz jest zły, a już na pewno nie kwas omega-3 i omega-6. Czym się one charakteryzują i gdzie ich szukać? Dowiedz się, dlaczego są one niezbędne oraz w jakich produktach występują.
Czytaj więcej
31-03-2022
0
Kwas omega-3 - właściwości i znaczenie dla Twojego organizmu
Tłuszcz jest niezbędnym elementem w naszym organizmie. To właśnie on buduje błony komórkowe, dba o układ sercowo-naczyniowy i zwiększa odporność. Jednym z jego najważniejszych rodzajów jest kwas omega-3. Właściwości, a także rola w organizmie jest warta szerszego omówienia. Dowiedz się więcej na jego temat.
Czytaj więcej
31-03-2022
0
Jak obrać migdały?
Migdały możesz kupić w różnych formach. Są one dostępne jako orzechy w łupinach, blanszowane czy prażone. Ponadto znajdziesz je także jako składnik wielu past, deserów czy kremów do smarowania. Jak obrać migdały i jak je jeść? Dowiedz się z naszego artykułu.
Czytaj więcej
31-03-2022
0
Czy pistacje są zdrowe?
Zielone orzeszki to nie tylko świetna przekąska czy dodatek do dań.To także cenne źródło wielu minerałów i witamin. Zastanawiasz się, czy pistacje są zdrowe? Poznaj ich właściwości, a także odkryj, na ile sposobów możesz je wykorzystać w kuchni.
Czytaj więcej
26-02-2022
0
Migdały - ile dziennie można zjeść?
Delikatne i słodkie migdały powinny na stałe zagościć w Twojej diecie. Dostarczają bowiem wielu niezbędnych składników odżywczych i zapobiegają poważnym chorobom. Co więcej, można je wykorzystać w...
Czytaj więcej
26-02-2022
0
Jak przechowywać oliwę z oliwek?
Chcesz dowiedzieć się, jak przechowywać oliwę z oliwek? W szklanej karafce, a może w szczelnej butelce? Co wpływa na termin jej przydatności i po czym rozpoznać, że nie nadaje się już do spożycia? Poznaj najlepsze metody przechowywania oliwy z oliwek i ciesz się nią dłużej.
Czytaj więcej