Płatki drożdżowe nieaktywne 100 g

Dostępność:
niedostępny
Producent:
EAN:
0782150965117
Drożdże są organizmami jednokomórkowymi należącymi do królestwa grzybów. Dostarczają wszystkich witamin grupy B i wielu innych pierwiastków niezbędnych do naszego funkcjonowania:
39,99 zł
Cena: 29,99 zł
Dostawa od 11,50 zł
Powiadom o dostępności
Dodaj do ulubionych Powiadom znajomego
Opis produktu
Cechy
Komentarze

„Dobre zdrowie to rezultat konsekwentnej i zrównoważonej diety, stanu emocjonalnego i stylu życia”

 

 

 

Levadura –  Płatki drożdżowe nieaktywne

 

Skład płatków drożdżowych

 

  • 100% drożdży nieaktywnych w płatkach

 

Masa netto: 100g

20 porcji (jedna łyżka 5g) 

 

Produkt wzbogacony w czystą witaminę C słodzoną czystą Stewią.

Płatki drożdżowe nie posiadają żadnych innych dodatków.

płatki drożdżowe skład

Levadura, czyli płatki drożdżowe nieaktywne

 

Drożdże są organizmami jednokomórkowymi należącymi do królestwa grzybów.

Te drożdże są drożdżami odżywczymi, ponieważ są zdezaktywowane i gotowe do spożycia.

Płatki drożdżowe nieaktywne dostarczają wszystkich witamin grupy B (B1, B2, B3, B5, B6 i B12) i wielu innych pierwiastków niezbędnych do naszego funkcjonowania: wapń, żelazo, cynk, magnez, potas, fosfor, chrom i selen.


 

 

płatki drożdżowe nieaktywne

płatki drożdżowe

Płatki drożdżowe nieaktywne - do czego wykorzystać?

 

Lavedura, czyli suche płatki drożdżowe to idealny dodatek do naszych posiłków. Ze względu na delikatny smak oraz zapach, mają wszechstronne zastosowanie. Do czego użyć płatków drożdżowych

Można je używać jako posypkę do tostów, makaronów, ryżu, sałatek, zup, popcornu, past, sosów, sera cheddar, serów wegańskich.

Warto po nie sięgnąć także w czasie grillowania i dodać do smażonych warzyw.

Zaleca się dodawanie płatków drożdżowych z innymi przyprawami: sól, czosnek, pieprz, cebula w proszku, chili itd. Dodając drożdże w płatkach, szczyptę soli oraz czosnku do zmielonych nasion nagietka możemy otrzymać rodzaj tartego sera wege.

 

Drożdże nieaktywne - właściwości

 

  • doskonałe źródło nukleotydów;
  • zwiększają odporność;
  • niska zawartość sodu i tłuszczu;
  • dodają energii;
  • poprawiają smak potraw;
  • zapewniają dziesięć niezbędnych aminokwasów;
  • bogate w witaminy z grupy B, w tym kwas foliowy oraz biotynę;
  • płatki drożdżowe zawierają wapń, żelazo, cynk, magnez, potas, selen, fosfor oraz chrom.

 

 

 

 

płatki drożdżowe