Moringa, liście moringa - proszek 40g 40 porcji

Dostępność:
dostępny
Producent:
EAN:
0606110427807
Moringa zawiera 46 antyoksydantów, między innymi chlorofil, karotenoidy, flawonoidy, zeatynę. To właśnie zeatyna jest uważana za przeciwutleniacz najbardziej skuteczny w walce z efektami starzenia. Zeatynę można znaleźć w wielu roślinach, jednak w ilościach mniejszych niż 1 mikrogram na gram.
38,99 zł
Cena: 22,99 zł
Dostawa od 11,50 zł
szt. Dodaj do koszyka
Dodaj do ulubionych Powiadom znajomego
Opis produktu
Cechy
Komentarze

         "Gdy źle się odżywiasz, medycyna jest bezużyteczna.
         Gdy odżywiasz się dobrze, medycyna nie jest konieczna"

Przysłowie ajurwedyjskie 

 

Liście Moringa to suplement stworzony przez naturę!
           

moringa skład

MORINGA OLEIFERA - Moringa olejodajna 

"18 AMINOKWASÓW, 46 PRZECIWUTLENIACZY, 36 NATURALNYCH ŚRODKÓW PRZECIWZAPALNYCH – JEDNA MORINGA"

 

Moringa liście - skład:

  • 100% mielonych suszonych liści Moringi

 

Masa netto: 40 g - 40 porcji

Liście moringi nie zawierają barwników, konserwantów, uprawiane są bez użycia chemikaliów.

27% liści Moringi składa się z białka. Suszone liście są bardziej odżywcze niż świeże.​​​​​​

 

moringa w proszku​​​

 

Liście moringa - zastosowanie

Najlepszym sposobem użycia jest dodanie sproszkowanych liści moringi do posiłków (sałatek, owsianek, kanapek, jajek, zup, kremów, warzyw), koktajli. Rekomendowane jest spożycie pół łyżeczki na raz, raz dziennie. Jeśli chcesz, możesz spożywać większe ilości, jednak najlepiej jest podzielić je na mniejsze dawki i rozłożyć na cały dzień. Twój organizm przyswoi lepiej witaminy i minerały w małych porcjach. Większe jednorazowe porcje powodują, że organizm wydala to, czego nie jest w stanie zużyć.

Zalecamy dodanie proszku z liści moringi już na końcu przygotowywania posiłku, gdyż wysokie temperatury wpływają na właściwości odżywcze większości ziół i produktów roślinnych.

Z moringi możesz też przygotować napar, rekomendowana ilość to jedna łyżeczka na filiżankę, 1-2 razy dziennie. Nie zalewać gotującą wodą, odczekać 2-3 minuty od gotowania, potem zaparzać 5-7 minut. Odcedzić. Odcedzone liście moringi można zaparzyć jeszcze raz. Jeśli lubisz, posłodź napar miodem, naturalną stewią, lub mieszaj z innymi ziołami, takimi jak mięta, rumianek, cynamon lub skórką pomarańczy.

 

 

liście moringi

 

 

moringa

 

Właściwości liści moringi

Moringa oleifera to drzewo tropikalne pochodzące z Azji, obecnie uprawiane również w Arfryce, Ameryce Południowej. Drzewo nazywane jest też „drzewem długiego życia” lub „cudownym drzewem”. Ze względu na swoje właściwości liście Moringi są zaliczane do tzw. superżywności.

Liście moringa zawierają znaczne ilości wapnia, żelaza, fosforu, potasu, boru, witaminy A i magnezu. Zawiera witaminy B1, B2 i B3.
Nasz organizm potrzebuje 20 aminokwasów, w tym 9 z nich jest nam niezbędnych, a sami ich nie wytwarzamy. Moringa zawiera 18, wśród których właśnie jest tych 9 niezbędnych aminokwasów.

Moringa zawiera 46 antyoksydantów, między innymi chlorofil, karotenoidy, flawonoidy, zeatynę. To właśnie zeatyna jest uważana za przeciwutleniacz najbardziej skuteczny w walce z efektami starzenia.  Zeatynę można znaleźć w wielu roślinach, jednak w ilościach mniejszych niż 1 mikrogram na gram. W liściach moringa jest jej co najmniej 100 razy więcej.

 

 

moringa

Działanie moringi

  • naturalny przeciwutleniacz – zawiera 46 antyoksydantów, w tym porównywalnie duże ilości z innymi produktami zeatyny, która wpływa między innymi na skórę;
  • zawiera żelazo, potas, fosfor, wapń, witaminy z grupy B – zdrowe ciało, włosy, paznokcie;
  • 100% wegański;
  • bezglutenowy;
  • liście moringi dodają energii, pomagają chronić organizm przed stresem oksydacyjnym;
  • ma właściwości przeciwzapalne;
  • wspomaga układ odpornościowy;
  • pomaga przeciwdziałać rozwojowi chorób takich jak cukrzyca, choroby serca.